Борат задмина Брад Пит

Булевард

15-02-2013, 15:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Саша Барън Коен изпревари всички по приходи

Саша Барън Коен стана най-високоплатеният британски актьор в Америка и изпреварва по приходи дори холивудските звезди Брад Пит и Том Ханкс.

Миналата година Барън Коен е спечелил 20 милиона паунда, главно благодарение на филма "Диктаторът", в който играе деспотичния генерал Аладин. Данните за периода май 2011- май 2012 включват и хонорара му за озвучаването на лемура крал Джулиън в "Мадагаскар" 3.

41-годишният актьор се прочу в цял свят благодарение на успеха на комедиите с негово участие "Борат" и "Бруно". Той е израснал в Лондон и е учил в Кеймбриджкия университет. Женен е за 37-годишната актриса Исла Фишър и двамата имат две дъщери на име Олив и Елула.

Въпреки високите си приходи, комедийният актьор не беше включен в класацията на 100-те знаменитости с най-големи доходи на сп. "Форбс", тъй като не бил достатъчно известен в САЩ. Класацията се оглавява от Том Круз, който е спечелили 48 милиона паунда миналата година. Том Ханкс и Брад Пит са натрупали състояние от съответно 17 милиона паунда и 16 милиона паунда.