Закопчаха перничанин измамник със стотици шашми

Крими

15-02-2013, 10:49

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

За два месеца мъжът е успял да заблуди над 100 човека

Служители на ОДМВР - Перник задържаха мъж, извършил стотици измами на територията на цялата страна, съобщиха от МВР.

Оперативните действия започнали след получен сигнал от жена. Тя се възползвала от оферта за работа, публикувана в електронен сайт – чистене и гладене по домовете.

Условието за започване на работа било да внесе по банков път първоначална вноска по изписана на екрана сметка. Криминалистите установили, че в сайта вървели и други предложения за работа, включително и в чужбина, като първоначалните суми варирали от 26 до 96 лева.

В хода на оперативните действия те изяснили, че той се поддържа от 28-годишен перничанин - криминално проявен и регистриран в полицията за множество измами и фалшификации.

На този етап е уточнено, че само за два месеца, мъжът е успял да заблуди над 100 човека, а сметката, по която те внасяли парите била на негово име.

При последвалото претърсване в дома и в нает от него друг апартамент са намерени и иззети дебитни, кредитни и СИМ карти, мобилни телефони, лаптоп, както и платежни нареждания.

По случая е образувано досъдебно производство, на мъжа е повдигнато обвинение, мярката му за задържане е удължена до 72 ч. Предстои искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража.

За подобна измама задържаният вече е изтърпявал наказание миналата година – пет месеца лишаване от свобода, когато при полицейска операция той бе задържан.