Не героизирайте Октай, призова Плевнелиев

Президентът се срещна с лидера на ДПС Лютви Местан

Провокациите към толерантността на българските граждани са абсолютно недопустими.

Случилото се с Ахмед Доган е престъпно деяние, което под никаква форма не трябва да бъде толерирано. Категорично осъждам опитите за героизиране на постъпката на Октай Енимехмедов.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев след политическа консултация с лидера на ДПС, Лютви Местан, по повод нападението на Енимехмедов над Сокола през яунари.

"Някой прави опит, добре планиран, да представи Енимехмедов като носител на политическа теза", добави на свой ред Местан.

По думите му нНападателят на Ахмед Доган е изпълнител на политическа поръчка, която имала за цел физическа ликвидация на председателя на партията.

"А сега нападателят е основен инструмент за реализиране на не по-малко опасен сценарий, който засяга целостта на българското общество", каза лидерът на ДПС.

"Чрез героизирането на Енимехмедов се цели провеждане на анти-ДПС отношение в обществото, което да достигне ескалация по време на изборите", каза още Местан.

"Ако ме питате, кой е авторът на този сценарий, ще кажа този, който има интерес изборите да се проведат в неспокойна обстановка", добави той.

"Кой по-конкретно седи зад тези идеи – тези, които часове след покушението вече поръчаха удобни следствени експертизи, подмениха квалификацията на деянието от опит за убийство в хулиганска проява. За съжаление това беше направено от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов", категоричен бе Местан.