15 февруари: Време е да се погрижим за домашния комфорт

Хороскоп

14-02-2013, 19:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце във Водолей, Луна в Овен -Телец

 

Астрологична картина на деня - 15 февруари

 Петък ще се различава значително по енергетика от предходните дни. Още в сутрешните часове, мнозина ще забележат че въпреки все още живия ентусиазъм, липсва горещо желание за активно взаимодействие с външния свят. Съвсем уместно, тъй като срещите, поне тези които са насрочени за първата половина на деня, едва ли ще оправдаят очакванията. Опитайте се да използвате това време, за да сложите ред в мислите си, да довършите обмислянето на плановете и реализацията на идеите си. Помислете как бихте могли да предразположите към себе си по-възрастни и влиятелни хора - те биха могли да ви помогнат да укрепите позициите си и да се придвижите към постигането на целите си.

Спокойствието трайно ще се настани в поведението ни в следобедните часове, когато Луната ще премине в царството на Телеца. Тук тя ще ни напомни, че трябва да се погрижим за комфорта си и за осигуряването на материалните ресурси необходими за неговото постигане. Няма да са малко тези, които ще желаят да направят малки покупки за бита - те следва да внимават да не надценят финансовите си възможности.

Източник на комфорт и удоволствие днес ще бъдат най вече контактите със семейството и близкото обкръжение. Обсъждането на текущи планове, намерения и проблеми с тях ще ни помага да укрепим увереността си.

Работа и бизнес
Втората половина на деня ще разпали въображението ни и ще стимулира активността на онези, които се изявяват в творчески професии. За всички денят ще предостави благоприятни възможности, спокойно и без нужда от бързане да се заемат с най важните си дела. Онова, което трябва да избягвате са рутинните дейности, които ще предизвикват нервност и раздразнение. С такава нагласа ефективността ни няма да бъде на ниво.

Здраве, хранене и красота
Днес се налага от менюто да бъдат изключени млякото и производните му продукти. Те обикновено предизвикват допълнително повишаване на водния баланс в организма, което днес може да доведе до негативни последствия и отклонения. Полезно е също така да ограничите приема на течности - излишното количество вода може да предизвика отоци по тялото.
Денят е благоприятен за аромотерапия и общи оздравителни процедури за кожата и косата. Подмладяващите грижи също ще имат забележителен и траен ефект. Подгответе кожата като отстраните мъртвите клетки с пилинг или скраб, за да може тя да поеме пълноценно подмладяващите и подхранващи средства.