Затворник от Тервел спасява Лазар Колев?

Крими

14-02-2013, 11:16

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Таен свидетел внася обрат в делото "Белнейски"

Само един от двамата тайнствени свидетели по делото "Белнейски" е представен в пловдивския апелативен съд.

Защитикът на Лазар Колев-Марин Марковски, упорито настояваше пред съда на 29 януари, когато процесът стартира отново след решение на Върховния съд да бъдат допуснати за разпит двама души, пише "24 часа".

Единият излежавал присъда, другият бил в чужбина. Топадвокатът не пожела да назове имената им, защото двамата знаели много важни неща и се страхувал за тяхната сигурност. Очаква се те да свидетелстват в полза на обвинения в убийството на Росица и Христина Белнейски - Лазар Колев.

Защо не ги доведохте? После кой бавел делата, изригна съдия Евдокия Кемалова. И даде срок на Марковски да представи данните на двамата. Иначе, че ще ги заличи. Този срок вече изтече, а в деловодството на съда е представено само едно лице от град Тервел. Според юристи това е свидетелят, който излежава присъда. Защитата на подсъдимия очаква показанията му да внесат обрат в процеса.

Второто заседание е на 19 февруари от 14 ч. На предишното се разрази буря, а майката на Лазар Колев Мариана за малко не бе арестувана за хулиганство. Тя се развика в съда срещу следователя Красимир Николов с думите: "Боклуци с боклуци! Попиляхте ми детето, 5 г. разигравате цирк!"

Самият подсъдим пък нарече следователя "схемаджия", след като той обясни, че нямал представа защо записите от СРС-тата не са станали в килията.