Българи напират за висше на Острова

Най-доброто от печата

14-02-2013, 07:07

Снимка:

Монитор

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Британски университети се извиняват със стипендии

 
Приемат за следване в Англия на изложение
Мераклиите да следват висше в Англия, но са пропуснали срока за кандидатстване, ще получат втори шанс. Срокът за подаване на документи беше до 15 януари, но британските университети обявиха прием на място за български студенти. В петък и събота в рамките на изложението “Световно образование” кандидат-гимназистите проведат интервю с представители на ВУЗ-овете. 15 минути по-късно младежите ще знаят дали са приети.

 

„Ще получат условен прием, който за кандидат-магистрите спестява около 5 месеца от процедурата”, обясни координаторът на изложението „Световно образование” Ирина Кънева.  Тази година за първи път на изложението ще присъстват и френски държавни университети. По данни на Френския културен институт в страната учат над 2000 български студенти. Годишните такси за бакалаврите са под 200 евро, а за магистрите – 250 евро. Освен ниските такси от Института за политически науки и бизнесучилището към университета „Версай” предлагат и социални стипендии.
 
Британски министър скочи срещу нашенци
Българи и румънци продължават да са обект на коментари от страна на представители на властта във Великобритания. Министърът по въпросите на планирането Ник Боулс призна, че е „изнервен”  от ефекта от наплива на румънци и българи, които ще имат „право на дом” във Великобритания, пише вестник “Дейли Мейл”. Той подкрепи предложенията да се попречи на идването на имигранти от двете държави, когато ограниченията отпаднат в края на годината.