Избрани Новини
Супа с пръст, сладолед с тор... За всеки изкривен вкус по нещо!
13-02-2013, 12:14
Автор:Bulgariautre
Още по Темата:"Труд": Най-гадните ястия на света
Зеленчукът, без който никое ястие не може
"Сидония - Lord Of The Chefs" e най-добрият ресторант в София
Токийски ресторант предлага екстравагантни ястия
Елегантен токийски ресторант, специализирал във френска кухня, предложи на клиентите си меню с ястия, в които се използа пръст и тор.
Пръстта е специален чернозем от Япония. Компостът се състои от остатъци от кафе и палмови фибри. Пръстта се слага във всякакви ястия – в супата, като сос, в ризото, в сладолед и в "прочистващ" ментов чай.
Ястията нямат въобще вкус на земя, а са с изискаността, характерна за талантливия готвач на ресторанта "Ne quittez pas". Той дори е печелил с особените кални специалитети телевизионен конкурс.
Цената на едно пълно пръстено меню е 70 британски лири. Странното е, че интересът е голям и резервациите трябва да се правят поне една седмица предварително.
Топ Новини