Безработен на две мастики: Две бомби цъкат под Бойко Борисов

Най-доброто от печата

13-02-2013, 06:55

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

“Под стола на Бойко Борисов, дето сяда, има две бомби, ще избухнат. ”

 Такава закана отправил по тел. 112 в неделя по обед 35-годишният Иван Койчев-Къдравия от пловдивското село Караджово. Безработният мъж излязъл от кръчмата в ромската махала, където от сутринта изпил между шест и осем мастики. Не се прибрал вкъщи, а минал през дома на брат си. Там заварил 12-годишния му син Ангел да си играе с мобилен телефон.

“Легнах да почина от пиячката, а детето ми подаде джиесема и каза, че е набрало телефон 112. Дойде ми някак си отвътре да предупредя за двете бомби. Затворих телефона, обърнах се на другата страна. Бях задрямал, но не мина и половин час, когато улицата пред къщата на брата се изпълни със седем патрулки. Събудих се, прибраха мен и телефона на детето. Качиха ме в полицейска кола и ме откараха директно в карцера, докато изтрезнея", разказва патилата си Къдравия.

“Извинявам се на г-н премиера. Бях пиян, много съжалявам. Пожелавам на Бойко Борисов да е жив и здрав. На изборите гласувах за него. Вкъщи имам календар със снимката му”, хвали се Къдравия. Той не работи, дори не си спомня буквите, въпреки че е завършил трети клас. Съпругата му заминала за Испания да бере ягоди. 
“На месец живеем със 100 лева помощи, имаме три деца, бедни сме, не, не се обадих да протестирам, а за майтап”, казва Иван. Той е излежал 2 присъди от общо 2 години и 7 месеца за кражби на желязо. Сега ще отговаря за хулиганство.

Рецидивист плаши с взрив ЦУМ 

Пийнал мъж вдигна на крака и столичните полицаи, след като заплаши с взрив сградата на ЦУМ. 41-годишният мъж се обадил на тел. 112 към 22,20 ч в петък. Веднага започнало разследване, в което били включени и служители на група “Сигма” към СДВР. По време на задържането телефонният терорист бил видимо пиян и нападал и обиждал полицаите. Оказало се, че той вече е регистриран в полицията за шофиране в пияно състояние и е бил осъждан за кражби.