Полицаят – килър изпепелен в планинска хижа близо до LA

Свят

13-02-2013, 07:14

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

САЩ дават $1 милион за главата на полицая - убиец

33-годишният Кристофър Дорнър се бе барикадирал вътре

Бившият полицай, който се впусна в смъртоносна вендета срещу полицията на Лос Анджелис, намери смъртта си в горящата планинска къща, където се бе барикадирал, след като всички служби в района го търсеха под дърво и камък шест дни.

Според телевизиите CBS и KTLA 5 обгореното тяло на 33-годишния Кристофър Дорнър е открито в останките на хижа близо до курорта "Биг беър" на два часа път от Ел Ей.

Във вторник около обяд беглецът бе засечен и обграден от многобройните сили на реда, след като открадна кола и се опита да се измъкне със стрелба.

В акцията участваха и безпилотни самолети за наблюдение, а хеликоптерите на телевизиите бяха държани настрана, за да не ориентират опитния убиец.

Обграден от около 200 въоръжени, военният резервист и бивш полицай уби още един полицай и рани тежко друг.

При атаката на специалните сили къщата бе запалена. Полицаи съобщиха пред "Лос Анджелис Таймс", че по това време са чули единичен изстрел.

Не е известно как точно е намерил смъртта си Дорнър.
Бившето ченге се замеси в смъртоносна вендета след като бе уволнен от полицията през 2008 г. За това той обвини свои тогавашни колеги.

Той публикува манифест в интернет, в който директно заплаши полицията в Лос Анджелис и някои от нейните служители. Около 40 души бяха под усилена охрана.

"Борецът за справедливост" обаче изгуби битката, в която изгубиха живота си убити от него колеги и тежко пострадаха две невинни жени, простреляни от изнервени полицаи.