Бойко отсече: за монополите питайте опозицията

Най-малко ДПС може да говори по темата за ЕРП-тата, смята премиерът

Лицензите на ЕРП-ататa няма да бъдат отнети, каза Бойко Борисов.

"Първо през ДКЕВР трябва да докажем, затова сега съм изпратил проверка там. Така ще помолим и Сметната палата да направи проверка. И точно в ценообразуването ще излязат разликите, които дразнят хората. Така че ще се разправим с тях много по-добре", заяви премиерът.

"Винаги трябва да се почва от начало. Кой продаде ЕРП-ата в монополно състояние? По времето на кое правителство? Понеже днес Лютви Местан се е изказвал. По времето на НДСВ и ДПС. Шулева продаде ЕРП-ата. Когато разделиш страната образно казано на три, на практика правиш три монопола. Най-малко по тази тема за монополите може да говори ДПС. Едната цифра в сметката трябва да пишат Иван Костов, заради скъпата енергия на двете "Марици". Другата сметка трябва да пишат Сергей Станишев, ДПС и НДСВ - за Закона за зелените енергии. Договорите за ЕРП-ата - е много важно да се знае, че те ги бяха продали с 34% контрол на държавата. На практика безконтролни от държавата и затова ние продадохме тези малки миноритарни дялове, защото държавата нямаше никакъв контрол върху тези ЕРП-та", коментира още той.

Министърът на икономиката Делян Добрев заяви, че след проверките в края на 2009 г. са наложени глоби за над 3 млн. лв. на ЕРП-ата. Проверките тогава свършиха своето предназначение.