"Мартеница" накурняк хит в Хърватия

Булевард

12-02-2013, 15:14

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Покривало за пенис е най-предпочитаният подарък от местните мъже за 14 февруари

Покривало за пенис се превърна в абсолютен хит сред подаръците за Деня на Свети Валентин в Хърватия, съобщиха местните медии.

Плетивото, предназначено за предпазване на мъжкото достойнство, носи звучното име  накурняк (nakurnjak) и в превод от хърватски означава "това, което покрива члена".

Местните медии разказват, че преди около сто години накурнякът е бил задължителна част от облеклото на населението от горните райони на Хърватия. Той е бил използван за защита на половия орган от студ и протриване от седлата.

Собственик на магазин в страната обясни, че в навечерието на Деня на влюбените той е получил стотици заявки не само от Хърватия, но и от съседни страни, най-вече от Италия.

Цената на аксесоара е фиксирана на седем евро и се предлага в най-различни размери.

Продавачът на накурняци сподели, че препоръчвал на жените да купуват от най-големите, за да не обидят половинката си, но имало и такива дами, които взимали размера на мъжете си предварително, за да е пълно удобството от използването на артикула.

Приемали се и индивидуални заявки и най-много имало за накурняци в цветовете на националния флаг, както и с емблемата на любимия футболен отбор.