13 февруари: Излезте от шаблона

Слънце във Водолей, Луна в Овен


Сряда и четвъртък ще бъдат най-активните дни през настоящата седмица. Огненият темперамент на Луната в Овен ще среща достатъчно въздушна подкрепа от страна на Слънцето и Юпитер, затова няма да ни липсват смелост, ентусиазъм и свежи идеи. Е, нетърпението ще е малко в излишък, но това е обичайния страничен ефект на поривът към бъдещето, в който мнозина ще бъдат увлечени. А той ще бъде инициран най-вече от интересни предложения, нови идеи, делови и творчески контакти.

Разбира се ,всичко това ще протича в синхрон с общия фон за седмицата. Водната стихия също е подчертана, като водещия принцип е този на Рибите. Това предполага повишена психическа възбудимост и тревожност, произтичащи от характерната за знака неопределеност и загадъчност, с които ще бъдат натоварени текущите житейски ситуации. Днес обаче ще бъде задължително, а и лесно ще ни се удаде да се концентрираме не в настоящите ограничения и неопределености, а в перспективите.

Паралелно с това Меркурий вече е навлязъл в ретроградната примка, в която ще се намира до средата на Март. Може би вече започвате  да усещате как стари теми и недовършени дела се връщат в живота ви, или изпитвате потребност отново да преразгледате някои идеи възникнали в миналото. Въпреки че денят подкрепя с ентусиазъм новите начинания, следва да имате предвид че те вероятно няма да продължат да се развиват с първоначално зададените интензивни темпове.

Работа и Бизнес
Денят е подходящ за делови срещи и първи стъпки в осъществяването на нов проекти и идеи. При това е желателно да излезете от шаблоните и да дадете предимство на по-творчески и не - традиционни решения. Меркурий, Марс и Сатурн, които обичайно насочват деловата активност и определят резултатите от нея, са в хармоничен обмен помежду си. Следва да имате предвид обаче, че те ще подкрепят най-вече творчески проекти в областта на изкуството и шоу бизнеса. В случай, че не работите в тези области важно условие за успеха ви през текущия период, е да се заемете с дела към които се чувствате емоционално привързани и сте готови да вложите душа и сърце в тях. Традиционния рационално-прагматичен бизнес подход в случая едва ли ви донесе съществени ползи. Емоцията и творческият импулс са тези, с помощта на които ще можете да решите и най-предизвикателните задачи в работата си.

Здраве, хранене и красота
В организма се активизират обменните процеси, а излишното безпокойство и "горещите" емоции могат да възпрепятстват този процес. Ако ви е трудно да се справите с емоционалното си състояние, можете да си направите продължителна разходка или да вземете хладен душ.

Кожата има нужда от кислород-почистете я добре от замърсяванията и мъртвите клетки. Денят е подходящ за укрепване на костите, ставите, ноктите и косата.

Сега трябва да се храним до насита, но без излишества. В менюто следва да присъстват повече зеленчуци. Всички растителни храни имат повишено благотворно влияние върху организма