Хванаха мъжа, пожелал да взриви Бойко

Крими

12-02-2013, 11:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще убия премиера! Ало, ало, ало, чувате ли ме?

Преди 2 дни хулиганът се обади за бомба

Задържан бе авторът на анонимния сигнал за бомба, чиято цел била премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че на 10 февруари около обяд на телефон 112 позвънил мъж, който не пожелал да се представи. Набързо съобщил, че в София ще избухне бомба, целта била министър–председателя на Република България. В хода на започналото разследване антимафиотите установили, че сигналът е подаден от мобилен телефон.

След проведени оперативни действия те установили самоличността на подателя, час по-късно последвало задържането на 35-годишен мъж от село Караджово. Справка в полицейските регистри показва, че той е криминално проявен, регистриран за кражби и причиняване на средна телесна повреда. При обиска са открити и иззети мобилният телефон и СИМ картата, от която е извършено злоумишленото обаждане.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326 от НК под наблюдението на Районната прокуратура – Асеновград. Работата по документирането на случая продължава.