Хората трябва да знаят какво плащат, отсече Плевнелиев

Той се срещна с ръководството на Синята коалиция

Сметките на хората за електричество няма да паднат чрез национализация.

Това каза президентът Росен Плевнелиев след среща с ръководството на Синята коалиция.

"Хората трябва да знаят какво плащат. По-важно е да знаем, че само с мерки за енергийна ефективност сметките на хората могат да паднат, а чрез създаването на свободен пазар и мерки за защита на битовите потребители може да имаме бърз процес на либерализация", каза още президентът. Българският енергиен холдинг (БЕХ) колкото по-бързо излезе на борсата, толкова по-добре за България и за българите, коментира още Плевнелиев.

В рамките на месеца на политическите консултации президентът се срещна с ръководството на парламентарната група на Синята коалиция.

Росен Плевнелиев, Мартин Димитров и Иван Костов са разговаряли за предстоящите избори, Изборният кодекс, АЕЦ "Белене", случващото се в енергийния сектор, законите за службите, за управлението на еврофондовете, електронното правителство, Закона за училищното и предучилищното образование.

Сред темите на разговорите са били и нивото на безработица в страната, мерките за повишаване на заетост, ролята на Българската банка за развитие, земеделието и производството на храни. Те са обсъдили още влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната, демографската политика на страната, концесиите и много други теми.