Модернизират администрацията: В услуга на гражданите и бизнеса

Политика

11-02-2013, 15:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Въвеждат се 10 комплексни услуги в 3 пилотни администрации

Главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков ще представи утре проект: "Въвеждане на комплексно административно обслужване за предоставяне на качествени услуги на гражданите и бизнеса".

Основната цел на проекта е предоставяне на качествени услуги на гражданите и бизнеса чрез въвеждане на модерни форми на обслужване.

С реализацията на проекта ще бъде разработена програма за обучение на служителите от звената за административно обслужване, ще бъде разработена методология за описание на процедурите и анализ на работните процеси на административните услуги, ще бъде разработен софтуерен пакет за комплексно обслужване, а и ще бъдат разширени каналите за достъп до административните услуги, като се въведе възможност за предоставяне на услуги по пощата, по телефон, по електронен път и на гише.

Целта е въвеждането на 10 комплексни услуги в 3 пилотни администрации.

Проектът: "Въвеждане на комплексно административно обслужване за предоставяне на качествени услуги на гражданите и бизнеса", се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от ЕС.

Конференцията ще се проведе утре от 10.00 часа в зала "Средец" на хотел Шератон.