Разбиха престъпна група, крадяла коли за скрап

Крими

11-02-2013, 12:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Четирима са съпричастни към няколко противозаконни отнемания на автомобили

Криминалисти в София разбиха престъпна група за серия кражби на автомобили в областта, съобщиха от МВР.

На 6 февруари в районното управление на полицията в Ихтиман е получен сигнал за откраднат "Фолксваген Джета", паркиран пред адреса на ползвателя му. По случая било образувано досъдебно производство, а автомобилът - обявен за общодържавно издирване.

Служителите от полицията в Ихтиман започнали издирването на автомобила, като в резултат на съвместните действия още на следващия ден извършителите на престъплението били разкрити и задържани.

Оказало се, че това са четирима младежи на 20 и 22 години, неизвестни досега на органите на ред, всичките от Ихтиман.

Противозаконно отнетият автомобил е намерен разкомплектован и подготвен за нарязване в нерегламентиран изкупвателен пункт в двора на 35-годишния мъж в пазарджишкото село Виноградец.

По същото време е получен и сигнал за противозаконно отнет автомобил и в Костенец. По данни на собственика колата му с марка "Ваз 2105" била отнета през нощта на 6 срещу 7 февруари.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия съвместно с колегите им от Ихтиман, криминалистите установили, че престъплението е дело на задържаната в Ихтиман четворка, а колата е открита разкомплектована в същото пазарджишко село.

В хода на разследването се установило, че в началото на декември миналата година младежката банда е отнела и "Фолксваген Голф", паркиран пред адрес в Момин проход, като този път откраднатата кола е било пласирана по аналогичен начин в Самоков.

Четиримата са направили пълни самопризнания и за други извършени от тях престъпления на територията на Софийска област.

След изтичане на 24-часовата им полицейска мярка извършителите са освободени по разпореждане на районната прокуратура. Разследващите органи продължават работата по документиране на цялостната им престъпна дейност.