Филм в памет на Александър Авджиев

Арт и Стил

11-02-2013, 11:05

Снимка:

БНТ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

БНТ излъчва документалната лента "На Сашо с любов"

БНТ ще излъчи документален филм в памет на популярния журналист Александър Авджиев, който не успя да се пребори с коварна болест.

"На Сашо с любов", дело на режисьора Олег Ковачев, ще бъде показан във вторник, 12 февруари, от 22.00 часа.

В Деня, когато всички говорят за любов – Денят на влюбените, журналистът на БНТ Александър Авджиев си отиде неочаквано от този свят преди една година. Отиде си, но завеща примера на своята харизматична личност, уроците си по безупречен професионализъм, спомена за ценното приятелство и усмивката от неповторимото чувство за хумор. Шокът от внезапната загуба разтърси всички, които са имали щастието да го познават – лично или от малкия екран, да работят с него, да се учат от него, да го обичат. Филмът ще бъде обяснение в любов към Сашо – блестящият журналист, учителят, приятелят, любимият човек. Един специален спомен, а не „помен” за Сашо, чрез който той продължава да бъде жив в сърцата и паметта ни, казват от БНТ.

В документалния филм зрителите ще видят архивни кадри от емисиите "По света и у нас", предаването "Навигатор" и "Добро утро", както и личен видео и снимков архив.