Новолунен хороскоп за всеки зодиакален знак

Купон за Везните, обновление за Овните, Раците плуват в свои води, а Рибите - по течението.

Новолунието е не просто астрономичен факт, но и времеви период с продължителност около два дни, залагащ потенциалните възможности за целия предстоящ лунен месец. Тези възможности се определят от една страна от характера и темите на знака, който е акцентиран, а от друга - от дома, в който е активиран от Слънцето през съответния месец. Така, всеки от нас може и следва своя собствена житейска програма, подчинявайки енергетиката на знака на конкретни свои нужди, намерения и актуални житейски процеси.

Всеки от нас има уникална звездна карта, със собствена домификация, която описва и уникалната ни човешка съдба. Затова обобщените категоризации "по зодии" обикновено звучат несериозно, не успявайки да постигнат абсолютна корелация с онова, което действително оформя житейската ни реалност. Всяко човешко същество е уникално творение на комбинирания обмен на материалната, емоционалната, менталната и духовната енергии, който е уникален, неповторим код за неговото осъществяване. Затова и Астрологията все още не може (а и не бива да се стреми)  да намери обобщен метод за анализ и прогноза еднакво приложим за всички, пък били те и категоризирани по зодиакални знаци.

Зодиакалните знаци обаче, биха могли да бъдат добра отправна точка за оформянето на общи препоръки в даден времеви период. Освен реалната, съществува и Слънчева домификация, която поставя Слънчевия знак в нулевата точка, която в личния хороскоп е отбелязана от Асцендента. Така, ако вашият знак е Водолей, той ще носи в известна степен заряда на първи дом, Риби - на втори, Овен - на трети и т.н

Всичко това ни позволява да конкретизираме още малко темите и областите, в които е уместно да концентрираме желанията и намеренията си по време на Новолунието.

И така, в зависимост от слънчевия дом и съобразно новаторския и свободолюбив принцип на новолунието във Водолей, можем да прецизираме онова, което искаме да променим, или от което следва да се освободим, както и да обособим онези житейски сфери, в които менталната и интелектуална активност през месеца ще бъде в синхрон с индивидуалния ни житейски план. Започваме разбира се от Водолей, за което покорно моля за прошка Овните,  свикнали да бъдат винаги първи.

Водолей (първи дом) Обмислете промяна във външността си, подчертайте качества и черти, формиращи имиджа ви пред обществото, започнете нов двигателен режим, който ви гарантира чудесна форма. Поставете акцента върху личните си инициативи, те и без това обичайно са подчинени на колективни цели. Пожелайте си преживяване или придобивка, която е ценна лично за вас.

Риби (дванадесети дом) Това е вашето време! Месец преди рождения ден като че ли нищо не ви притиска, най-после действително няма нужда да бързате за никъде, дори никой не ви забелязва, така че спокойно можете да се "разтворите" в пейзажа. Сега е моментът убедително и целенасочено да определите пречките пред себе си и да се опитате да се освободите от тях. Какво/кой ви пречи да утвърдите автономността и да чувствате свобода? Вие по принцип прекрасно осъзнавате нуждата от конфиденциалност в личния живот и правото си на лично пространство - сега е моментът да го защитите, като се опитате да се освободите от онези фактори и личности, които го застрашават.

Овен (единадесети дом) Онова, от което ще се освободите през този месец, следва да бъде подчинено на реализацията на най-съкровените ви стремежи и мечти. Разбира се, първо трябва да ги прегледате и актуализирате. Набележете стъпките, които ще ви помогнат да ги реализирате и се "ослушвайте" за идеи, които биха съдействали за това. Не се колебайте да се откъснете от онова, което ви привързва към обичайния делничен модел, за да не възпрепятствате обновителните процеси, които ще настъпят в живота ви през този месец. Доволни ли сте от приятелския си кръг и начина ви на взаимодействие с него? Желаете ли нещо да промените във взаимоотношенията си с тях? А може би е дошло време да разширите приятелския си кръг или имате нужда от някого, който да споделя интелектуалните ви интереси?

Телец (десети дом) За вас настъпва време, в което следва да определите максимално точно целите си през настоящата година. Смело обмисляйте планове в областта на кариерата и деловата си ангажираност. Дайте си определение за успех и си поставете задачи, които ще гарантират постигането му. Вие обикновено сте безстрашни, но не обичате промяната, а през този месец тя би внесла обновление в професионалните ви перспективи.

Близнаци (девети дом) Новите знания и впечатления, които ще бъдат достъпни за вас през този месец ще ви припомнят какво е да "плувате в свои води". Трябва просто с готовност да прегърнете някои нетрадиционни идеи и съзнателно да се опитвате да избягате от шаблоните. А също да промените някои свои остарели възгледи, които ви пречат да се насладите свободно на пътешествието, наречено живот. Спомнете си колко обичате да пътувате! Какво ви пречи да погледнете на света с нови очи? Кое ограничава възгледите, възможностите и перспективите ви? Това са оковите на вашата свобода, които през този месец е време да отхвърлите.

Рак (осми дом) За вас настъпва период, който ще ви даде възможност да опознаете скритите си сили и да се възползвате от дълбоките си ресурси, да пробудите и изразите сексуалната си природа. Вие се чувствате свободни, когато имате възможност да удовлетворите потребностите си, а чуждата поддръжка за вас е по-скоро средство, отколкото ограничение. От кого не я получавате? Къде ви липсва тя? А какво ви прави зависими и ви причинява болка? През този месец получавате възможност да отхвърлите бремето на зависимостта.

Лъв (седми дом) Въпросите за партньорството и явната конкуренция стават значими за вас през този месец и вероятно ще забележите обновление във взаимоотношенията си. Равноправието е ключът към удовлетворението от партньорските ви връзки, затова ще трябва да внесете промяна там, където щастието на един е за сметка на свободата на друг. Сега е моментът, в който можете да внесете позитивни изменения в деловите и личните партньорства, а ако сред тях има такива, които ограничават развитието ви - да се освободите от тежестта им.

Дева (шести дом) Акцентът през този месец ще бъде върху ефективността на организацията на ежедневието и бита ви, както и върху въпросите, касаещи здравето, храненето, хигиената и комфорта ви. Все неща без наличието на които, свободата за вас си остава идеал. Помислете дали не е време да внесете изменения в дневния си график, които да ви позволят по-ефективно да разпределяте силите си, за да се справите с натоварения си график.

Везни (пети дом) Време е за парти, не мислите ли? През този месец трябва да направите всичко възможно, за да си доставите чистосърдечна радост, а така също и да отхвърлите онези ограничения, които ви пречат да го правите винаги. Деликатността, която ви е присъща, сигурно ви принуждава да не си позволявате много неща. Е, през този месец можете да си поживеете като дете, без да мислите дали това ще е удобно за околните. Ще видите, че даването и получаването на любов, зависи най-вече от свободата на изразяване, а не толкова от стремежа да бъдете любезни и с готовност да реагирате на очакванията, отправени към вас.

Скорпион (четвърти дом) Вие не страдате от скрупули, когато трябва да направите доброволни или принудителни промени. Затова пък трябва да си осигурите стабилна база и защита, върху което следва да концентрирате усилията си през този месец. Тайнствеността, с която си взаимодействате с околния свят, ви кара да виждате дома си като единственото място, където можете да се чувствате истински свободни да се изразявате. Като за начало можете да помислите как да го направите по-комфортен. Малък ремонт или обновление на интериора ще бъдат добре дошли. След това можете да се насочите към взаимоотношенията в него - тема, която може и да не протече така гладко, но вие прекрасно знаете, че когато трябва, малки жертви оправдават цената си.

Стрелец (трети дом) Многостранните ви интереси и мащабните ви проекти ви обграждат с много хора, контактите, с които, следва да подложите на ревизия през настоящия лунен месец. В крайна сметка човек не може да е близък с всички! Свободата не ви е чужда, дори бих казала, че се превръща в потребност, когато става въпрос за общуване. Помислете кой и какво ви пречи да изразявате свободно прогресивните си възгледи и си обещайте да положите всички усилия, за да се освободите от това бреме. Е, това разбира се няма да ви се удаде във всеки случай. Не можете да си смените роднините или съседите, но пък можете да си пожелаете нови, по-ефективни методи за взаимодействие с тях, отговарящи на вашите нужди и потребности.

Козирог (втори дом) Вие най-вероятно успешно сте се позиционирали във връзка с обществената и деловата си активност през предходния месец, а и сте успели, надявам се, достатъчно красноречиво да изразите себе си. Сега е време да се погрижите за доходите, да поставите на обсъждане със себе си личния си бюджет за настоящата година, а така също и ресурсите, в чието придобиване ще концентрирате усилията си и които ще ви помогнат да се чувствате материално свободни. А ако ви липсват качества, които ви пречат да постигнете финансова независимост, или напротив, смятате, че с поведението и нагласата си сами създавате пречки пред това, е време да поработите върху тях. А и ресурсите не се ограничават само до материалните средства, въпреки че за вас те са най-сигурното им изражение. Все пак ще си позволя да ви напомня, че личните умения и навици, талантите, с които разполагате, и майсторството, с което вършите работата си, също могат да бъдат средство за обмен, придобиване на доходи и повишаване на собствената ви самооценка. От това колко се цените вие, зависи и това, колко високо ще ви оценят другите.