Боби Михайлов: В Азия залагат куфари с пари на наши мачове

Спорт

10-02-2013, 14:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sportline.bg

Всичко от Автора

Изпълкомът на УЕФА ще е голяма реклама за България, заяви президентът на БФС

Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира най-наболялата тема през последните дни във футбола - черното тото.

Както е известно, УЕФА разследва 380 уредени мача в Европа, като 10 от тях са в България. "Черното тото е огромен проблем. Има огромни финанси и печалби. Бяхме на среща с Интерпол в борбата с уредените мачове. Но в Азия не се залага с кредитна карта или по банков път и от там няма хващане. Ходят с куфарите с пари и могат спокойно да си залагат и на български мачове", каза Михайлов пред bTV, след което коментира и контролата на националите с Естония, на която бяха свирени четири дузпи за крайното 2:2. "Контролата с Естония не е разследвана. Всичко е наред. Представили сме всички документи на УЕФА. Просто у нас има "приятелски" медии, които се опитват да направят скандал".

Легендарният вратар говори и за напрекъснатите нападки, че Изпълкома на БФС подкрепял Левски за сметка на други клубове. "Какъв "син" изпълком. Нали вътре са Йордан Лечков, Емил Костадинов, Стефан Орманджиев. После Литекс и Лудогорец съм защитавал. Пълни глупости. Президентът няма как да помага на който и да било клуб. Поддържам връзка с Левски. Чувам се с Тодор Батков,  Иво Тонев, Наско Сираков. Баща ми беше по-впечатлен от взривяването на "Герена" и си взе камъче за спомен. С "Титан" съм в добри в отношения. БФС само помага, никога не е пречил. Винаги съм се опитвал да помогна с лиценза. На ЦСКА никой не е пречил, особено Боби Михайлов. Освен това Джони Велинов и Емо Костадинов са ми кумове от двата брака. Със сигурност не съм помагал на никого. Всички клубове са еднакво значими".

Боби Михайлов за пореден път заяви, че той няма никакви проблеми с Христо Стоичков. Носителят на Златната топка за 1994 година често напада бившия си съотборник от националния отбор, но Михайлов досега не е отвръщал на удара. "Не съм се карал със Стоичков. Той има претенции. Очевидно има някой, който има изгода да стане скандал. Както виждате аз не отговарям. Рано или късно и това ще мине. Нека на изборите да излезе опозиция сега. Чакам я седем години, но никой не идва. Нека хората да изберат най-добрия".

Накрая бронзовият медалист от САЩ'94 говори и за предстоящия изпълком на УЕФА, който ще се проведе в София през март. "С Мишел Платини се познаваме откакто сме играли един срещу друг. Идвал е тук 1-2 пъти и лека по лека се сприятелихме. Явно ме е оценил човекът. Беше време Изпълкомът да дойде в България. Ще бъде много интересен. Ще коментираме начините една държава на какви условия трябва да отговаря, за да кандидатства за Евро 2020, което ще бъде на целия континент. Това е световна новина и ще бъде у нас".