Новолуние във Водолей: Свобода, без граници

Новолунието във Водолей е онзи вълшебен момент, в който е подходящо да уточним перспективите и намеренията си за предстоящата година

На 10 февруари в 9,20 часа настъпва Новолунието във Водолей, което ще пренасочи вниманието ни от материалната действителност към менталната активност.

Добре обмислените вече планове за материален и професионален напредък през настоящата година се нуждаят от идеи за реализация, а съществуващите бази и структури - от обновление и модернизация. В царството на Водолея индивидуалните потребности отстъпват място на груповите интереси, което подсказва, че в следващите седмици тласък ще получат онези наши лични намерения и желания, които съдействат за осъществяване на целите на обществото, приятелския кръг, социалната и интелектуалната среда, към която всеки от нас принадлежи. Настъпва моментът, в който трябва да определим своята позиция по отношение на груповите интереси и стремежи и да потърсим начин да съгласуваме личните си цели с тях. Ще чувстваме потребност да разширим приятелските контакти, да потърсим съмишленици, подкрепящи плановете и идеите ни, да разчитаме на приятелска поддръжка. Някои ще пожелаят конкретни промени в живота си, а други ще забележат, че промяната в гледната точка по дадена ситуация им е осигурила перспектива към неизследвани до момента възможности.

Новолунието във Водолей е онзи момент в годината, в който следва да определим желаните промени, които искаме да видим осъществени в рамките на година. Те следва да бъдат подчинени на най-смелите ни мечти и стремежи и да дадат своеобразен израз на уникалния човешки стремеж към свобода и надскачане над ограниченията на личността. За да можем максимално да се възползваме от този период, в деня на новолунието следва да уточним перспективите и намеренията си за предстоящата година, да обмислим кои от тях можем да осъществим самостоятелно и кои - съвместно с други заинтересовани от нашите новаторски идеи лица. Придайте размах на идеите си, но бъдете разумни в очакванията си и търпеливи по отношение на сроковете на реализацията им.

На пръв поглед изглежда, че това Новолуние не предполага съществена промяна събитийност, тъй като липсва подчертан обмен с останалите планети. То аспектира единствено оста на Лунните възли, но пък начинът, по който го прави, е подчертано забележителен. Заради този обмен с нодалната ос, то придобива изключително значение, тъй като се свързва с мощната трансформираща енергия на затъмненията. Точната квадратура към градуса на затъмнението от 13 ноември 2012 ще ни върне към доста от комплицираните ситуации от средата на ноември, особено към онези от тях, които не са намерили решение. Това придава особена важност на настоящия лунен месец като част от един по-продължителен процес на съдбоносни житейски промени. Идеите, ситуациите и проектите, възникващи в следващите дни и седмици, вероятно ще изискват значителни усилия, за да могат да бъдат успешно реализирани. Те позволяват, а в някои случаи дори ни задължават, да заложим фундамент, от който не следва да очакваме бързи ползи и моментална промяна. При това, въпреки авантюристичния нрав на Водолея, нямаме основание да очакваме, че авантюристичните начинания ще се радват на успех - напротив.

В първите дни на периода, преди лунният сърп да се покаже на небосвода, е възможно да почувстваме психическо напрежение, породено от усложнения с адаптацията към текущите условия. В делови аспект пък е възможно да изпитаме трудности в това да придадем социален контекст на личните си инициативи. Проявете разумна доза скепсис към предложения и обещания за преживявания и доходи, граничещи с фантазиите ви. Умереността като че ли временно ще се оттегли, поради което склонността към неразумни и погрешни стъпки значително нараства. Преди да се захванете с каквото и да било, се уверете, че сте обмислили всички практически детайли по реализацията и те наистина са в границите на постижимото.

И не забравяйте, че в деня на Новолунието всяко намерение, чувство или идея може да бъде проектирано в реалността. Бъдете позитивни и добронамерени, защото "Каквото почукало - такова се обадило".


Новолунни съвети за зодиакалните знаци