Засичаме атентаторите заедно с Европол

Крими

10-02-2013, 06:07

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Целта е да се направят насрещни проверки, като заподозрените лица ще бъдат обявени за издирване в Интерпол и Европол, за да се проследи тяхното движение в Европа

С директора на Европол ще бъдат планирани допълнителни мероприятия, с които ще бъдат подпомогнато разследването на терористичния акт в Бургас на територията на Европейския съюз. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в Шумен. Той заминава за Хага във вторник.

Целта е да се направят насрещни проверки, като заподозрените лица ще бъдат обявени за издирване в Интерпол и Европол, за да се проследи тяхното движение в Европа през 2011 и 2012 г, обясни МВР шефът. Той е категоричен, че мерките за сигурност са достатъчни. Цветанов каза, че до 18 юли по никакъв начин политиката на държавата не е провокирала подобно отношение от страна на организацията, извършила терористичния акт.

Вътрешният министър заяви, че се полагат максимални усилия да се достигне докрай в разследването, като се разчита много на партньорите от ЕС, САЩ, Канада, Австралия и Израел, за да се документират и увеличат доказателствата.

"Към настоящия момент е събрана много оперативна информация, която заедно с назначените международни съдебно-следствени поръчки, ще доведе до съответните отговори. Те ще бъдат приложени към делото, но от всички събрани досега доказателства може действително да говорим за обосновано предположение за участие на военното крило на Хизбула", каза още Цветан Цветанов./ СтандартНюз