Гледайти, но не завиждайти (СНИМКИ)

Без цензура

09-02-2013, 15:00

Снимка:

Facebook

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Французин показа на света мръсотията от един парк в София

Французин, дошъл в България заради любовта на живота си, даде воля на възмущението си към мръсотията и разрушенията, царящи в един от парковете на София и "благодари" на кмета!

В свой пост във Facebook - Стефан Касимов-Моасе, бивш журналист и PR, e публикувал няколко снимки от Ловен парк, през който минава Драгалевската река, а и който се намира недалеч от столичния център.

Под снимките той се обръща към политиците у нас и ги призовава да не се чудят защо няма чужди инвестиции в София.

"Това е една от причините", пише им задочно той и твърди, че не прави тези коментари с някаква претенция, а просто защото наистина би искал това да се промени.

Негови фрески приятели пък го питат: Там, където живееш, бомбардировки ли има?

"Де да бяха бомби - щеше да е разбираемо", отвръща им той продължава: "Това е в резултат от липсата на градска политика. От липсата на задължения на кметовете да си свършат работата, от безхаберието на населението за това, че имаш дива гора в София и тя изчезва. Това е просто някаква лудост, на никой за нищо не му пука в тази държава. Наистина, всички се оплакват, мърморят, после се прибират по къщите си и гледат телевизия".

Други негови приятели пък го съветват да се обърне директно към политиците или пък да направи петиция,подписка.

Моасе обаче им отвръща, че политиката в България не се практикува така, както в другите демокрации в Европа и хората не биват питани по важни за тях въпроси.

"България няма история, навици, традиции в демокрацията - такива, каквито ги познаваме във Франция, Великобритания и ЕС", обяснява им той.

Е, на нас от Sofiautre.bg ни остава само да покажем снимките на цяла София, на районите кметове, на градоначалника Йорданка Фандъкова, но най-вече на самите нас, защото тази "красота" е наше дело и също наше дело е да я премахнем от там, но не на приказки във Facebook и с призиви: Гледайте, Вижте!, а с действия, защото както твърдят индианците: "Ние не притежаваме земята - ние просто сме я взели под наем от нашите деца".