Майки окупират Общината

Мисия Пловдив

09-02-2013, 09:33

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Искат повече грижи за децата в България

Майки организират пореден протест в Пловдив днес.

Сборният им пункт е в 11 часа пред сградата на общината на пл. „Стефан Стамболов“ 1. Те отново ще заявят на властта, че искат правата им на майки да бъдат спазвани и че трябва да бъдат осигурени повече грижи за децата в България. Освен в Пловдив, протестни действия и шествие ще има и пред общинските сгради в София, Бургас, Благоевград, Асеновград, Добрич и Левски.

"Трудът на българските жени е познат и признат по цял свят, като високо продуктивен и отговорен. Липсата на работа и закрила на работещите майки ги доведе до просешка тояга и свежа захранка на трафика с хора. Настояваме за бързи мерки на държавата и общините, засилване на контрола над работодатели и разкриване на работни места. Настояваме държавните институции и администрацията довела до тотален демографски срив да носят отговорност за действията и бездействията си, чието следствие е ниската раждаемост.

Продуктивна нация има само когато децата се отглеждат в стабилна семейна среда, с качествено здравеопазване и добро образование. Искаме правителството да огласи доклад пред цялата нация, какви мерки и действия са предприети през последните три години за социалната, здравната и образователната политика по отношение на децата и техните майки. По същия начин, по който ежеминутно ни информира за срязаните лентички по инфраструктурата.

Защитата на майките и децата е въпрос на оцеляване на нацията и част от националната сигурност. Ние искаме разумна политика водеща към достоен живот“, се казва в декларацията на българските майки.