Страховитата снежна буря наближи Ню Йорк, 3000 полета отменени

Свят

08-02-2013, 18:28

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Според метеоролозите тя ще бъде "потенциално историческа"

Голямата снежна буря, която се очаква в близките часове да връхлети североизточните части на САЩ, вече стана причина за анулирането на над 3000 полета, най-вече в Ню Йорк и Бостън.

Повече от половината полети са от и за трите летища на Ню Йорк. Около 500 полета също бяха отменени от и към Бостън, където се очаква снежната покривка да достигне до утре 60 сантиметра.

Според Националната метеорологична служба се очаква бурята, която ще засегне тези части на САЩ, да бъде "потенциално историческа". Тя ще връхлети Североизтока тази вечер, ще бъде съпътствана с обилни снеговалежи и много силни пориви на вятъра,близки до ураганните.

Най-сериозно ще бъде положението в крайбрежните зони, където вятърът ще бъде най-силен.

Метеоролозите прогнозират, че снежната покривка на някои места ще направи транспорта не само "опасен, но и невъзможен". Заради стихията в Бостън и Провидънс вече бяха затворени училищата.

Очаква се по-късно днес да бъдат спрени влаковете от Ню Йорк към северните дестинации. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг призова жителите на мегаполиса да се запасят с храна и необходимите медикаменти и да се подготвят за евентуални прекъсвания на тока и проблеми с транспорта.