Депутат от РЗС "неволно" записал разговор на Румен Петков с Яне Янев

Най-доброто от печата

07-02-2013, 05:29

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Соцдепутатът отрече да е казвал за Буда

Депутатът от РЗС Емил Василев заплаши бившия вътрешен министър Румен Петков с таен запис на негова среща с лидера на РЗС Яне Янев преди 3 г.

Според изказвания на Янев от последните дни Петков му бил казал още през 2006 г. за съществуването на папка "Буда" и го помолил да раздуха случая.

По-рано днес соцдепутатът отрече да е казвал такива неща на лидера на РЗС. Настоя, че не общува с този човек, защото спазва "хигиена на контактите си". Отрече и подобни документи да са му били завещани като министър от предшественика му Георги Петканов.

Ако съм знаел за тази папка и тя е била в касата ми като министър, както се твърди, можехме да я използваме още преди изборите през 2009 г., обясни Петков.

Василев разпространи съобщение, в което заявява: "Г-н Петков е нагъл лъжец, защото аз лично съм присъствал на две срещи между него и г-н Янев, проведени в конферентната зала на грандхотел "България" в София през 2010 г." И двете срещи били по инициатива на Петков и пак по негово настояване - при пълна конфиденциалност. Янев помолил Василев да го придружи, за да има свидетел на обсъжданите теми и това да не става повод за бъдещи спекулации.

Ако Петков продължавал да отрича за въпросните срещи, Василев бил готов да предостави на медиите част от аудиозапис, тъй като при един от случаите "неволно" включил записващото устройство на мобилния си телефон.