Бившите на Карбовски ще съдят TV7

Мисия София

06-02-2013, 16:11

Снимка:

Sofiautre

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Карбовски в ефира на TV7 още тази неделя

И Карбовски слиза от ефира на Нова тв

"Телеман" ще си търсят правата ако новото му предаване се казва "Фронт"

Сагата с преминаването на Карбовски от Нова тв в TV7 приключи с няколко по-остри декларации в медиите. Но изглежда бившите продуценти на журналиста и новите му работодатели ще продължат трансферната сапунка.

От "Телеман" днес разпространиха писмо, в което заявяват, че ще си търсят правата в съда ако Карбовски и телевизията не променят плановете една от рубриките му да се казва "Фронт".

"По повод разпространено съобщение до медиите за намерението на TV7 да излъчи на 10-ти февруари предаванията "Предаването" и "Фронт", с настоящото писмо Ви приканваме при създаване на горепосочените предавания да се съобразявате с разпоредбата на чл. 35 във връзка с чл. 29 от Закона за защита на конкуренцията, а именно - да отчетете забраната за имитация, доколкото подобни действия са в противоречие на добросъвестната търговска практика и увреждат или могат да увредят интересите на конкурентите. В допълнение към горното Ви информирам, че „ТЕЛЕМАН“ ЕООД притежава правата върху марката "Отечествен фронт", пише в предупредителното писмо на бившите продуценти на Карбовски.

От "Телеман" допълват, че ако подобно предаване тръгне в ефира ще си търсят правата по съдебен път.