Борисов от Видин: От западнал град, вече има с какво да се хвалите!

Политика

06-02-2013, 14:28

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ще ви хареса инфраструктура към Дунав мост 2, уверен е премиерът

От най-западнал град в Северозападна България, Видин вече може да се похвали с редица хубави неща, посочи премиерът Бойко Борисов пред жителите на града при откриването на реновираната сграда на музея "Кръстата казарма".

"От 30 години сградата на музея "Кръстата казарма" не е ремонтирана. Сега видяхте, че ние успяхме да защитим проект по програма "Регионално развитие" и с 1,6 млн. лева, които вложихме, ремонтирахме сградата", посочи Борисов и се обърна към жителите на Видин:

"Мисля, че ви харесва инфраструктура към Дунав мост 2 и моста, който предстои да открием. Обещахме ви да ремонтираме булеварда и вече го сторихме".

Архитектурният паметник на Видин "Кръстата казарма" е построен през 1801 г., като постройката е масивна, двуетажна във формата на равнораменен кръст със застроена площ от над 1200 кв. метра. Използвана е както преди Освобождението, така и след това за казарма. През 1965 г. е превърната в етнографски музей.

Той е възстановен с пари, спечелени по Оперативна програма "Регионално развитие".

Ремонтът включва заздравяване на конструкцията на сградата, възстановяване на първоначалното положение на разцепените крила и отводняване на терена около четирите крила на сградата. Изградени са траншеи, с които е понижено нивото на подпочвените води.