7 февруари: Изпълнете обещанията, погасете задълженията

Слънце във Водолей, Луна в Козирог

Астрологична картина на деня - 7 февруари

По-сериозните и прагматични люде сред нас, които вероятно са страдали и са се възмущавали от детинския оптимизъм и повърхностното настроение на мнозинството през последните дни, днес ще могат да си отдъхнат. Ще  усещаме суровото Козирожко влияние и на някои това няма да се хареса, но... недоволни винаги има. Днес размотаването няма да е на почит и мнозина ще цепят секундата, а по-авторитетните ще изискват това и от околните. Въобще взискателността ще задава основния тон в общуването и ще ни напомня за поети задължения и отговорности, както и за неизплатени дългове. Постарайте се да не ги отлагате, за да не ви привързват към миналото и да затормозяват напредъка ви.

Въпреки това денят, особено първата му половина, може да ни открие доста нови перспективи и интересни възможности. За жалост ще трябва много критично да ги преценяваме - част от тях са напълно реалистични, а други - откровени заблуди. Добре би било да избягваме спонтанни решения и най-вече спонтанни покупки - разточителността може да ни струва скъпо - в буквален и преносен смисъл.

Работа и бизнес

Днес е може би най-подходящият ден в седмицата за активна делова дейност, обсъждане и прилагане на стратегии и тактики за укрепване на бизнеса и осигуряване на стабилен професионален растеж. Постарайте се до ранния следобед да осъществите всички важни срещи и сериозни дела, които сте планирали, както и да оформите официални документи, от които се нуждае дейността ви. Необходимо е обаче изключително внимателно да се отнасяме към търговски предложения, тъй като те могат да се окажат не така изгодни, както изглеждат на пръв поглед.

Здраве, хранене и красота

Днес могат да се обострят някои текущи и хронични симптоми, особено при възрастните хора, които трябва да се щадят повече. Уязвими са костите, ставите и зъбите - отложете посещението в стоматологичен кабинет.

Лекарства и химически препарати могат да предизвикат непредвидени реакции на организма, затова ограничете максимално употребата им. Лимфната система също е уязвима - желателно е да се намали приемът на млечни продукти. Възможно е също да зачестят случаите на респираторни заболявания - избягвайте студените напитки и използвайте всички познати и достъпни средства за подсилване на имунната система.