Бойко, какви мерки за сигурност ще вземеш за България?

Иван Костов притеснен от атаки на "Хизбулла" срещу нас

Лидерът на ДСБ Иван Костов поиска премиерът Бойко Борисов да обясни какви мерки ще вземе след обявяване на резултати от разследването на атентата в Бургас.

Припомняме, че след вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че отговорните за атентата са свързани с военното крило на "Хизбулла".
"Ние сме в състояние на появи на нови рискове за националната сигурност.
За първи път дискусия от заседание на КСНС се пренася в парламента и причината е, че липсва консенсус", заяви Иван Костов.
"Има невъзможност да се прецени - кой е автентичният говорител в този случай. Няма ли органи в Република България – няма ли прокурор, няма ли следствие, има ли отговорни лица, които трябва да познават в детайли тази информация и като професионалисти да я оповестят.

Тези доказателства, които г-н Цветанов размахва, застава ли прокурор зад тях? Ще застане ли пред съда българският прокурор и да ги посочи като съпричастни към Хизбула. Защо в страната никой не си върши работата? Ето колко дълбока е кризата в съдебната система", заяви лидерът на ДСБ.
"След стрелбата пред Съдебната палата, възникват страховете у българските граждани. Трябва хората да бъдат успокоени и да се каже, че има българско правителство, че то не е абдикирало", заяви Костов.