Мейлът Hitler89 е зает... Сатира за Хитлер чупи рекорди

Булевард

06-02-2013, 07:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Книгата "Той отново е тук" е хит на пазара

Сатиричният роман за Хитлер "Той отново е тук", появил се през декември, продължава да оглавява класацията за бестселъри на германския книжен пазар с продадени вече 400 000 бройки, съобщава британският вестник Телеграф.

С черен хумор авторът Тимур Вермес събужда замаяния Хитлер в XXI век, като фюрерът е "забравил", че войната е свършила. И трябва да открива новости като джинсите, да настрои мелодията за звънене на своя смартфон - естествено, Вагнеровия "Полет на валкириите", и да се разочарова от факта, че предпочитаният от него имейл адрес Hitler89 вече е зает.

На всичкото отгоре като се разхожда по улиците на Берлин, на фюрера му липсва грохотът на оръдията. Той не може да се приспособи към промените около себе си, пък и любимият и винаги готов да услужи Борман не е до него. Още по-лошо - никой не се интересува от хода на военните действия.

А по будките неговият вестник Фьолкишер беобахтер е заменен от печатни издания на турски...И остава шокиран, когато взима един вестник и вижда датата - 30 август 2011 г. Собственикът на магазинчето за вестници е заинтригуван от човека, когото смята за професионален двойник. Представя го на свои познати продуценти на телевизионни предавания. И фюрерът скоро се превръща в звезда на пародия, която се върти из ютюб и на турско забавно шоу.

Въпреки критиките към творбата на Вермес, тя продължава да се радва на огромен интерес в Германия. "Той отново е тук" ще бъде преведена на английски и на още 16 езика догодина. Има слухове, че вече има и идея за създаване на филм по този сценария.