Борисов не бил Буда, дебнели го заради Бай Тошо и Царя

Политика

05-02-2013, 11:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов призна за "Буда"

От МВР също официално отрекоха, премиерът да е бил информатор

"Премиерът не е бил агент, информатор или сътрудник на службите за сигурност", заяви пред bTV бившият директор на Централната служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) от 1997 до 2000 г. генерал Кирил Радев.

Той посочи, че за информатор дори не се иска знанието и съгласието на хората.

"Предложението изобщо не е стигнало до Борисов. Когато службата се насочи към дадено лице, се образува дело за оперативно наблюдение, свързано със събиране на информация. То може да се заведе и по единичен сигнал", обясни ген. Радев.

Според него документите, нарочващи Борисов за доносник, са от типа "чух, видях".

Преди няколко часа от МВР официално съобщиха, че премиерът Бойко Борисов не е бил вербуван и не е бил агент под псевдонима "Буда", каквато информация бе публикувана в някои медии. Самият Борисов също отрече категорично, да е бил агент.

"Естествено че ще ми образуват дело за наблюдение, като съм охранявал Тодор Живков, а после и царя. Тъй че не съм аз бил за тях интересния, други са били оперативно интересните лица за Костов и Атанасов", заяви пред "Дневник" тази сутрин премиерът.

Попитан за коментар на това, че изтичането на информация от службите на МВР е вече закономерност и защо министърът не носи отговорност, Борисов каза: "Това е дълга тема."

Както е известно сайтът Болканлийкс, който се води свързан с Уикилийкс, публикува на 3 февруари документи, за които твърди, че са досието за вербуване на Бойко Борисов.