Дядо Мраз отнесе по PR Дядо Коледа, има си нов вестник

Булевард

05-02-2013, 09:29

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В. "Мразовити новини" ще следи живота на руския старец

В неформалната битка за популярност между Дядо Мраз и Дядо Коледа все по-сериозно навлизат и медиите. Руският старец дръпна в PR-а, след като стана ясно, че вече си има собствен вестник.

Според традицията и вярванията в Русия, резиденцията на Дядо Мраз е във Волгоградска област - във Велики Устюг, така, както резиденцията на Дядо Коледа е в Лапландия.

Именно там вече излезе първия брой на в. "Мразовити новини" излезе в края на януари 2013 г., като електронната му версия бе публикувана на сайта "Домът на Дядо Мраз". Планира се вестникът да излиза четири пъти годишно.

Изданието ще запознава руснаците с "най-важните и ярки събития около живота на главния Вълшебник в страната, за това, за това какво се случва в неговите приказни ледени владения, какво ще прави Дядо Мраз до идването на следващата Нова година".

"Мразовити новини" ще бъде полезен не само с информация за приятелите на Дядо Мраз. Той съдържа и специален "дядомразовски" календар, съдържащ всички по-важни предстоящи събития, които се очаква да се случат през настоящата година с участието на Добрия Старец.