Братя Галеви се возели с 20 коли, кътали 800 хил. лв. в банки

Най-доброто от печата

05-02-2013, 05:36

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е завела иск за всички активи на Галеви

Имоти в дупнишкото село Ресилово, банкови сметки за над 800 000 лв., дялове в 15 фирми, автомобили, мотоциклети, яхта, колекции от ловно и бойно оръжие... Всичко това принадлежи на Братя Галеви. Те обаче могат да го загубят, ако делото за конфискация бъде спечелено от държавата.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е завела иск за всички активи в списъка на семействата на Пламен Галев и Ангел Христов. Делото тръгва в сряда в Кюстендилския окръжен съд. Стойността на иска е за 4,25 млн. лева.

Освен това комисията настоява да се обяви за недействителна сделката за учредяване на право на строеж на две 3-етажни къщи с басейн, зала за тренировки и фитнес.

Галеви са бивши барети. Според комисията през годините те са притежавали законно 26 огнестрелни и ловни оръжия. Пламен Галев имал два револвера "Смит и Уесън" и 7 пистолета "Зиг Зауер", "ЧЗ-75В", "Davis" и четири "Глок". В колекцията влизат и три карабини - "Сайга МК-03", Сайга МЗ ЕХР-01" и "Медвед-3, която е най-скъпа по факктура. За нея Пламен е платил 2300 лв. Според експерти за оръжия Галев е дал общо 14 617 лв. Ангел Христов пък е похарчил още повече за оръжия - 18 387,50 лв.