Средец търси неизвестни факти за бележити българи

Интерактивен проект дава рамо на идеята

"Тракийските войводи - 113 години от смъртта на Капитан Петко Войвода" е името на кръгла маса, която има за цел да издири нови факти за именити исторически личности.

Организатори на инициативата са  община Средец и Младежко тракийско дружество "Св. Георги Победоносец". В нея се включват младежи от Тракийско дружество "Екзарх Антим І" град Бургас, както и деца от клуб "Вълчан войвода" и възпитаници на ПГМССЕ "Никола Йонков Вапцаров" в Средец.

Всички те се събират на едно място точно в 14 часа днес в сградата на общината, уточняват организаторите.

В програма са включени презентация на интернет страница "Героите на България- ИСТОРИЯТА ДНЕС" и дискусия на тема "Животът и делото на Капитан Петко Войвода", нов прочит на историята с помощта на интерактивните технологии.Участниците ще обсъдят и предложения за Програма-2013 на модула “Героите на България- ИСТОРИЯТА ДНЕС” включен в общинския план за младежта на община Средец
"Илюзия е, че в мрежата човек научава много. Обикновено фактите, историите, снимките в интернет се повтарят", твърдят инициаторите на проекта.

"Предизвикателството на тази инициатива в мрежата е да бъдеш откривател, да представиш нови факти, да допълниш и допишеш историята с нови моменти, с нови снимки. Всяко усилие в посока припомняне на делата, живота и борбата на българските герои е патриотично дело, което ни кара да се гордеем, че сме българи", казват за идеята си организаторите.