5 февруари: Бъдете бдителни!

Хороскоп

04-02-2013, 23:55

Снимка:

България Утре

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Интуитивни решения, романтични изкушения

Пълнолуние в Лъв - Между егоизма и отдадеността

Слънце във Водолей, Луна в Стрелец

Астрологична картина на деня - 5 февруари

Вторник ще бъде денят, в който нестандартните действия и оригиналният подход в решаването на предизвикателни ситуации ще се окажат врата към нови възможности. За да можем ефективно да използваме тази тенденция, обаче, е необходимо да не се поддаваме на прекаления оптимизъм, с който Луната в Стрелец обичайно ни захранва. Дадените днес обещания, например, ще трябва да издържат проверката на времето, за да спечелят доверието ни. Това, разбира се, намеква също така, че самите ние трябва да бъдем по-пестеливи в обещанията си, тъй като тяхното изпълнение може да се окаже не така просто, както ни изглежда на пръв поглед.

Общуването ще бъде живо, искрено и спонтанно и ще съдейства за ефективно решаване на сложни ситуации, най-вече в семейния кръг. Позитивното настроение и интересът към нови преживявания обещават също така приятни срещи със стари приятели, както и нови запознанства, които биха могли да бъдат източник на много положителни емоции. Еуфорията обаче може да намали бдителността ни, което би могло да помрачи впечатленията ни от този принципно позитивен ден. Възможни са кражби и загуби на малки вещи и важни документи, както и пътни инциденти поради невнимание. 

Работа и бизнес

Денят ще бъде благоприятен за всякакъв род търговски операции и обещава напредък или успешна реализация във външнотърговски проекти и контакти. Добре би било да се използва всяка подходяща възможност за колективно обсъждане на текущите и стратегически делови цели. Не зацикляйте в детайлите обаче, а се заемете с по-крупните и глобални въпроси. Целенасочено търсете и използвайте всички познати и достъпни средства, за да подчертаете престижа си и да презентирате постиженията си.

Здраве, хранене и красота

Днешният ден подчертано отсъжда предимство на нетрадиционните лечителски практики като средство за постигане на изцеление. При това онези от тях, които активно използват водата, ще бъдат особено ефективни. Водата днес има мощни лечебни свойства - не пропускайте възможност да се възползвате от тях. Не е необходимо да правите нещо специално - можете просто да се разходите край море и река или езеро, да погледате извираща вода, дори обикновена градска чешма. Течащата вода ще пречисти психичното ви тяло, а това ви гарантира и здраве. Разбира се, водните процедури и плуването са повече от препоръчителни.

Водата ще подпомогне и отчистителните процеси в организма и ще съдейства за освобождаването на шлаки и замърсявания по естествен път, без неприятни последици, така че днес е желателно също така да се пие повече вода. Соковете обаче следва да ограничите - те могат да нарушат киселинния баланс в стомаха. Всякаква груба и трудно смилаема храна също трябва да се избягва, особено гъбите.