Бонбончета и сладоледи в новото туристическо лого

Вежди Рашидов не одобри символът, смята го за несериозен

Вежди Рашидов прояви чувство за хумор и цветист език при коментара си за новото туристическо лго на България. „Засега е една шарения като бонбонче от панаир - сладичко е, шареничко, хубавичко, нотрябва нещо по-сериозно", заяви той.
Преди два дни министърът на културата коментира логото и идеята за поставяне на паметник на хан Аспарух в столицата. Иронично заяви, че "тази художествена самодейност в България трябва да се спре".
Министърът изтъкна още, че всичко в живота е естетика, така че и този символ трябва да бъде една съвършена естетика. "Малко е примитивно", каза Рашидов и подчерта, че не казва това от лошотия. "Малко сладолед на кич отива, трябва нещо по – сериозно", подчерта скулпторът.
Той заяви, че няма нищо обидно в това, трябва да се правят сериозни, национални конкурси, "да се правят хубави журита и разбира се да направим едно прекрасно лого на България". Какво лошо има в това?, попита Рашидов и подчерта, че "България е сериозна страна не е толкова сладолед, има нещо по – сериозно трябва да стане едно сериозно лого".