Ердоган призова за единство след атентата в Турция

"Борбата срещу тероризма трябва да бъде водена от всички в целия свят"

Турция ще се изправи единна срещу терористичните атентати, заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, след като експлозия разтърси американското посолство в турската столица Анкара по-рано днес, причинявайки смъртта на най-малко двама души, съобщава турският в. "Хюриет".

"Всички тези атентати са насочени срещу мира и благоденствието на нашата страна. Ще се изправим силни и ще преодолеем тези атентати. Никога няма да кажем "достатъчно", никога няма да кажем "това е краят", ще ставаме по-силни, растейки", заяви Ердоган в Истанбул.

Борбата срещу тероризма трябва да бъде водена от всички в цял свят, допълни турският премиер.

Той каза още, че атентаторът се е взривил при атаката и че за момента жертвите са една или две, но окончателният брой на убитите все още не е ясен.

Всички турски власти се включиха в разследването на бомбения атентат, станал пред американското посолство в Анкара, заяви турският външен министър Ахмед Давутоглу.

"Много е тъжно, че такъв атентат се случва в нашата страна. Всичките ни служители по сигурността винаги са били изключително чувствителни относно защитата на чуждестранни представители в Турция и това ще продължи да бъде така. Всичките ни сили за сигурност работят интензивно за установяване на отговорните за атентата. Надяваме се, че разследването ще приключи скоро", посочи турският външен министър.