Тотю Младенов: Англия няма избор, пуска работниците ни от 2014

Кметът на Лондон притеснен, българите щели да му докарат безсъние

Българите ще могат да работят в Англия от 1 януари 2014 г., когато всички страни в ЕС трябва да отворят напълно трудовия си пазар за страната ни и Румъния, категоричен бе социалният министър Тотю Младенов и допълни, че опитите на Лондон да осуети това право на нашите работници са недопустими.

Българите ще могат да работят от 2014 г. в 8 европейски страни, за които имаше забрана досега, сред които е и Англия, увери Младенов.
Вчера скандалът, който се развихри покрай кампанията във Великобритания срещу вдигането на бариерите за българи и румънци, продължи да се разраства. След като стана ясно, че се подготвя негативна реклама под наслов: "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена", чиято цел е да откаже гастарбайтерите от намеренията им да пътуват до Острова, в офанзивата се включи и кметът на Лондон Борис Джонсън.

"Безконтролната имиграция на българи и румънци ще доведе до повишаване на броя на безсънните ни нощи", изрази притесненията си от падането на ограниченията от 2014 г. той.
Междувременно български и румънски леви евродепутати пратиха писмо до шефа на ЕК Жозе Барозу, с което го алармират за враждебното отношение на британците.
Дипломат №1 Николай Младенов разговаря вчера в Брюксел с колегата си Уилям Хейг за студентите ни, чиито разрешения за работа се бавят.

Той каза, че България предлага мерки срещу проблема, които до няколко седмици щели да дадат резултат. Младенов отдавал емоциите на лошото състояние на икономиката и безработицата на Острова.