Нефтохимик и Сливен играят в памет на Велиян Парушев

Спорт

31-01-2013, 11:53

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Благотворителният мач ще е преди старта на пролетния полусезон

По време на прощаването с големия бургаски футболист Велиян Парушев възникна идеята за благотворителен мач между отборите на Нефтохимик и Сливен, съобщава официалният сайт на бургазлии.

Мачът по предварителен замисъл трябва да се състои непосредствено преди подновяването на първенството на страната за пролетния полусезон. Както е известно, Велиян е родом от Сливен, където започва и професионалната си кариера като футболист. Мачът ще се играе на стадион "Хаджи Димитър", а набраните средства ще отидат за подпомагане на семейството на капитана на "шейховете", съобщава Sportline.bg.

В същото време бившите съотборници на Велиян от Нефтохимик имат идеята за мач на стадион "Лазур" между звездната формация на отбора и сборен отбор от български футболисти – ветерани. В него ще бъдат поканени футболисти от ЦСКА и Сливен, които са играли рамо до рамо с Велиян, както и много известни футболисти от близкото минало.

Идеята е в съвсем начална фаза, но със сигурност скоро по нея ще има развитие. Мачът се предвижда да се играе през месец май, непосредствено след края на първенството.