Фандъкова тропна с крак на "Топлофикация": Отчитате всеки месец!

Кметицата иска коректност, защото хората все й се оплаквали от надути сметки

Докато се правят прогнозни сметки, винаги ще има изненади за хората, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Тя пак настоя за ежемесечно отчитане на парното, което обаче да не пречи и да натоварва гражданите.
Фандъкова каза, че утре се очакват предложения на експерти и специалисти за отношенията между "Топлофикация" и топлинните счетоводители, след изтичането на срока за проверките в монополиста.

"След това предложенията ще се обсъдят с общинските съветници и те ще вземат конкретни решения. Но аз настоявам, след като видя предложенията, всичко, което е насочено към създаване на яснота за клиентите, да бъде подкрепено", посочи кметицата.

"Всички сме абонати на "Топлофикация" и имаме топлинни счетоводители. Много често хора ми се оплакват от лоши отношения от страна на топлинните счетоводители, когато става въпрос за изясняване на сметки. Хората са тези, които плащат. Топлинните счетоводители нямат никаква отговорност за събирането на сметките и за взаимоотношенията с клиентите. Те проверяват, дават си данните и "Топлофикация" им плаща. За мен те трябва да отговорят на хората какви са тези данни и защо са такива", каза Фандъкова.

Според нея, ако има нужда от законови промени, за да се подобри обслужването.