Кой на кого да иска оставка?

Политика

29-01-2013, 19:52

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Не приемаме кадровиците, които назначиха Алексей Петров в службите, днес да искат оставки", каза Красимир Ципов

ГЕРБ категорично не приема исканията за оставки на премиера Борисов и на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и то именно от хората, които присъединиха България към ЕС с мониторинг точно в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Това коментира на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Красимир Ципов.

Той припомни за отвличанията на хора, близки до едрия бизнес, по време на управлението на тройната коалиция. Кръговете на опозицията днес вече са обединение в едно - в последните дни се очерта нова коалиция срещу ГЕРБ, включваща БСП, ДПС и "Атака", на които все по-често пригласят г-жа Кунева и г-н Костов, коментира още Ципов.

Покушението срещу Златомир Иванов-Баретата е изключително неприятен инцидент, още повече, че това се случи на входа на Съдебната палата преди стартирането на делото срещу него на втора инстанция, коментира председателят на вътрешната комисия. Необходимо е компетентните органи да си свършат работата и да се разкрие поръчителят и извършителят на това грозно престъпление, добави Ципов.

Секретарят на ГЕРБ Александър Ненков пък посочи, че морално задължение на депутатите Янаки Стоилов (Коалиция за България) и Юнал Лютфи (ДПС) е да си подадат оставките като членове на делегацията на Народното събрание в ПАСЕ, защото били гласували срещу държавата си и с 59 на 61 гласа не е бил затворен постмониторинговият доклад за България. Според ГЕРБ ръководителят на българската делегация в ПАСЕ в периода 2001 - 2009 г. дължи ясен отговор на българското общество в този периодколко от препоръките на асамблеята са били изпълнени.