Баретата ни вкара в световните хроники. Прочухме се пак!

ИТАР-ТАСС и АФП съобщават за сутрешния екшън в София

В центъра на София раниха двама души, най-вероятно те са простреляни от снайпер. Това се казва в кореспонденция на ИТАР-ТАСС от българската столица във връзка с покушението над Златомир Иванов-Баретата.

Инцидентът стана край сградата на Съдебната палата в момента, когато заподозряният за наркотрафик и контрабанда на крадени коли мъж е отивал на дело.

Снайперистът, който е стрелял от последния етаж на разположената отсреща сграда, е ранил подсъдимия и неговия охранител. За да заличи следите си нападателят е устроил пожар в апартамента.

Пристигналите на мястото на инцидента пожарникари положиха доста усилия, за да се справят с пожара. В момента оперативните работници правят оглед, завършва кореспонденцията си ИТАР-ТАСС.

Франс прес също съобщи за стрелбата в центъра на София, при която бе ранен известният бос от ъндърграунда.

Агенцията пише, че Баретата, емблематична фигура в престъпния свят още времето на посткомунистическия преход, както и затова, че е служил в полицейските сили за борба с масовите безредици, след което преминава от другата страна на барикадата.

През 2003 г. е обявен за един от шестимата лидери на групи за разпространение на дрога, действащи в цяла България.

Официалният му бизнес е в около 30 фирми - охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, както и игрални зали, допълва Франс прес.