ВМРО за Семерджиев: Няма човек, има проблем

Хората на Каракачанов искат да спре монополът

ВМРО призовава премиера Борисов със смяната на ръководителя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да смени и политиката, водена от комисията.

От години ВМРО настоява за оставката на Ангел Семерджиев и протестира срещу дейността на регулатора, който се беше превърнал в адвокат на монополите.

"Няма човек, но има проблем" е позицията на ВМРО, защото промяната в ДКЕВР не може да е само персонална, това трябва да е промяна в политиката на комисията.

Досега това беше политика на практическо обслужване на монополите. Държавният регулатор си играеше на "добрата и лошата новина": "Токът ще поскъпва, обаче няма да поскъпва колкото искат електроразпределителните дружества".

Години наред ВМРО протестира срещу толерирането на монополистите в комуналните услуги. Ценовата политика, която ДКЕВР поощрява досега, е винаги в ущърб на българските граждани.

ВМРО приветства решението за освобождаване на Ангел Семерджиев и припомня исканията си: прекратяване на концесията на „Софийска вода”, за връщане на реалния публичен контрол над електроразпределителните дружества, за спиране на спекулативните повишения на цените.

ВМРО отправя призив към следващия ръководител на ДКЕВЕР да бъде защитник за правата на гражданите, а не да е адвокат на монополите. Затова и ВМРО обещава мощен предупредителен протест, след встъпването в длъжност на новия председател, за да му напомни какви са отговорностите му като държавен регулатор.