Грип уби 7-годишно дете в Пазарджик

Животът

29-01-2013, 11:52

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Момчето развило остър миокардит, починало за часове

Първокласник от Пазарджик издъхна за броени часове вследствие на усложнения от грип, предаде monitor.bg. Момчето е получило остър миокардит и страшната диагноза е била потвърдена в Специализираната клиника за лечение на сърдечна недостатъчност към Университетската болница “Свети Георги” в Пловдив, където първокласникът е бил приет, след като настъпили усложнения.

7-годишният Ники се оплаквал от висока температура, отпадналост и повръщане и бил заведен на преглед в пазарджишка болница. Няколко часа по-късно обаче се появила сърдечна недостатъчност и местните лекари преценили, че развива остър миокардит ­ възпаление на сърдечния мускул, вследствие на вируса. Детето е било откарано веднага в пловдивската специализирана клиника, където докторите потвърдили предположенията на пазарджишките си колеги.

Въпреки усилията им заболяването се развило за броени минути и момчето издъхнало. Точните причини за фаталния изход ще се изяснят след бактериологични и вирусологични изследвания, чиито резултати трябва да покажат от какво е починало 7-годишното момче. Местните лекари успокояват родители на малки деца да не се притесняват и че няма място за паника, но повечето майки и татковци са спрели децата си от забавачки заради ширещия се грип. В повечето детски заведения малчуганите в момента се отглеждат в сборни групи, тъй като посещаемостта рязко е намаляла през последните дни.