Екшън пред Съдебната палата! Стрелба по Златко Баретата

Крими

29-01-2013, 09:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Гори апартамент в Търговския дом срещу съда, вероятно от там са стреляли килърите му

Златомир Иванов, известен като Златко Баретата бе прострелян на влизане в Съдебната палата около 9.30 часа.

Откаран е в "Пирогов". Все още не ясно какво е състоянието му, по първоначални данни e ранен в бедрото.

На мястото на стрелбата има огромни локви с кръв.

Едновременно с това възникна и пожар в апартамент на последния етаж в сградата срещу палатата - Търговския дом.

За момента няма данни, които да потвърждават връзката между стрелбата и инцидента.

Очевидци обаче твърдят, че са видели двама мъже пред сградата на бул. "Витоша" – единият с оръжие, а другият го е дърпал, след това се разбягали.

Чула се е и стрелба, а според показания на свидетели, от апартамента на последния етаж в тази сграда някой е стрелял, в момента обаче апартаментът е обзет от силни пламъци.

Това навежда на мисълта, че вероятно се е стреляло със снайпер от отсрещната сграда, докато Баретата е минавал пред Съдебната палата.

Един от охранителите му вижда стрелбата и стреля 7-8 пъти нагоре, след което също е прострелян в бедрото, а стрелецът е избягал.

По неофициална информация от горящия апартамент са стреляли нападателите и те сами са подпалили жилището, за да заличат следите си. Три пожарни коли гасят пожара. На място има много линейки и полиция.

Адвокатката на Баретата заяви, че не знае нищо, а и самият той не е споделял пред нея да има заплахи или пък да е бил изнудван.

Днес е трябвало да влезе на втора инстанция делото срещу Баретата в Апелативния съд.

На първа инстанция Златомир Иванов бе осъден на 8 години лишаване от свобода. Сега обаче той е под домашен арест заради болежки и обжалва присъдата си.

Прякорът на 44-годишния мъж идва от това, че през периода 1991-1993 г. е служил в МВР отряда за борба с тероризма. Завършва спортно училище в Стара Загора, където тренира борба.

Той е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана "Аркус сигурност" и бивш собственик на "Аполо и Болкан".

Официално той се занимава с охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали.

От МВР обаче често го свързват и с трафик на дрога и жени и контрабандни канали за крадени автомобили.

Очаквайте подробности!