29 януари: Време е за годишен преглед

Слънце във Водолей, Луна в Дева

Астрологична картина за деня - 29 януари

Проблематичен развой на теми, свързани със себереализацията и личностното утвърждаване, ще ни дадат добър повод да придобием реалистична самооценка и едновременно с това мотив да надскочим собствените си граници. Не се учудвайте, ако установите, че сте станали по-критични към себе си, но едновременно с това, не допускайте самокритиката да се превръща в бич, налагащ ограничения и нерешителност. Разумно, внимателно и задълбочено анализирайте и онези обстоятелства, които представляват препятствия по пътя към личния ви успех и себереализация. Те вероятно ви посочват качества и недостатъци, върху които трябва да поработите, за да реализирате себе си и замислите си пълноценно. Всичко това произтича от обмена между Слънцето и Сатурн - един изключително важен цикъл, който ни позволява четири пъти в годината да преминем през своеобразен "годишен преглед".

На такъв ще се явят и всички актуални обществено-политически тенденции, така че ни очаква интересна и, надявам се, ползотворна седмица, в която обещаното и реално изпълнимото ще трябва да намерят общ език. Необходимост, наложена от изискването за защита на репутацията и нуждата от доказаталства за способността да бъде износена тежестта на делегираните отговорности. Възможни са и кадрови промени, оставки, както и актове на публична агресия.

Днес следва да използвате ефективно и пълноценно всяка минута, ако желаете да организирате живота и делата си практично и удобно. В общуването вероятно ще се натъкваме на взискателност и критичност и то в ситуации, в които те не бива да бъдат пренебрегвани.

Работа и бизнес

Денят ще ни предостави достатъчно добри възможности, за да се настроим бързо на делова вълна. Дори да нямате конкретни поводи да се възползвате от тази тенденция, можете да я използвате пълноценно, въвеждайки ред у дома и на работното си място, в документацията и отчетите. Организирайте добре седмицата си и имайте в предвид това, че претенциите и изискванията ще бъдат по-големи от обичайното, а и не следва твърде много да разчитате на помощ от вън.

Здраве, хранене и красота

Текущи и хронични заболявания могат да се изострят и следва да получат адекватно и своевременно лечение. Не подминавайте с пренебрежение симптомите, колкото и незначителни да ви се струват. Те могат да бъдат сигнали за бъдещи сериозни заболявания. Особено уязвими са половата и отделителната системи, зъбите, костите и кръвоносните съдове - вени и капиляри.

Обезателно се вслушайте в нуждите и желанията на организма си - сега той може да ви насочи към храни, съдържащи веществата, от които се нуждаете и които обичайно не присъстват в менюто ви. Консумирайте повече ядки, най-вече орехи.