28 януари: Убийствена искреност

Слънце във Водолей, Луна в Лъв

 

Седмицата ще бъде обусловена от процесите задействани от вчерашното Пълнолуние. Те вероятно ще предизвикат рязка смяна на приоритетите, поради това че не малко от нас ще променят гледната си точка и онова, което до сега сме поставяли като приоритет, ще отстъпи на заден план. Вероятно мнозина ще бъдат мотивирани от желание за някаква житейска програма, но ако не сте сред тези, които притежават достатъчно смелост и решителност, за да следват свободолюбивите си инстинкти, създавайки свой собствен свят, по - добре се ограничете до промяна във външния вид, или интериора.

В първата половина от седмицата съществуват немалко предпоставки за необмислени постъпки, произвеждащи неочаквани последствия. Затова бъдете максимално сдържани и пристъпвайте към действия само, ако сте проанализирали всички възможни варианти за развоя на събитията. Най-добре би било да си дадете малко време, например, до края на седмицата, когато ще имаме повече яснота относно това как влияем върху събитията и съдбите на хората, с които ни свързват видими и невидими нишки.

Понеделник ще протича напрегнато и за да си спестим неприятни преживявания би било добре да се въздържаме от шофиране, пътувания и срещи, без съществена необходимост от това. И без това ще се наложи доста да се понапрегнем за да реализираме заплануваното и да отговорим на изискванията на деня. Пълнолунието обичайно изостря реакциите, а днес ще има и изразено Марсово влияние, поради което няма да мине без несдържано поведение и резки изказвания. Събитията няма да протичат гладко и в някои ситуации действително ще се наложи да проявим настойчивост, воля и характер. Важното е да избягваме ситуации, които са откровено застрашаващи и съдържат опасности от конфликти и травми. От друга страна емоционалният обмен с околните ще бъде доста показателен- нескритата искреност в общуването би могла да ни подскаже от кого, какво можем да очакваме в бъдеще.

 

Работа и бизнес

Постарайте се днес да не губите интензивното темпо и оптимизма си, като в същото време се въздържайте от нови инициативи. Работата по текущите проекти и задачи и разглеждането на процеса от всички възможни перспективи може да ви даде възможност да видите пропуснати до момента детайли. Огледайте добре и обкръжението си - в него може би съществува някой разполагащ със знания, контакти или ресурси, които биха помогнали за реализацията на целите ви.

 

Здраве, хранене и красота

Заради интензивните психични и физически процеси е възможно във вечерните часове да почувствате умора и спад в настроението. Добре би било в края на деня да си осигурите покой и усамотение. Възможни са смущения в съня и пристъпи на главоболие. Продължителна вечерна разходка и избягване на  сетивни дразнители като дразнещи светлини и звуци ще ви предпазят от тях.