Референдумът показа хората, които се интересуват от бъдещето на България

Защо в циганските махали не гласуваха, питат от ВМРО

"Този референдум ясно показа кои са хората, които се интересуват от бъдещето на държавата! Без значение как гласуват, дали "за" или "против" на конкретния въпрос, тези български граждани, които са активни, които смятат, че нашата държава трябва да се управлява от нас, българските граждани, отидоха и гласуваха", посочи пред БНР Ангел Джамбазки.

"Но забележете кои не гласуваха? Не гласуваха циганските махали. Повечето от тях казват: "няма пари - няма гласуване", "няма кебапчета - няма гласуване". Не гласуваха и българските граждани, които живеят в Република Турция”, отчете общинският съветник от войводите.

По думите му дори и избирателната активност да не достигне 20%, реално ще са гласували над 20% от българските избиратели.

"Едно просто демографско проучване в края на миналия месец показа, че българите са под 7 милиона. И след като българите са под 7 милиона, как може избирателният корпус да е от 7 милиона", запита Джамбазки.

На тази пресконференция министерство на регионалното развитие разкри, че в България има повече от 500 столетници, над 120 години. Ние сме по силни от Тибет, по стогодишни хора сме повече от Тибет.