Ваксина срещу алкохолизъм. Идиотизъм!

Животът

27-01-2013, 17:06

Снимка:

flickr

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Къща до бара = алкохолизъм?

Фейсбук групата на тихите алкохолици

И глътка да пийнеш – припадаш, твърдят учени от Чили

Учени от университет в Чили твърдят, че са разработили ваксина за алкохолици, която предизвиква незабавно прилошаване, ако човек изпие дори съвсем малко алкохол, съобщи в. "Мейл он сънди".

Ваксината е ефикасна от шест месеца до година. Тя действа, като изпраща биохимичен сигнал на черния дроб да не дава израз на гени, които метаболизират алкохола. Така се получава незабавен махмурлук.

Черният дроб обикновено преобразува алкохола в предизвикващото махмурлук съединение ацеталдехид. След това то се разгражда от метаболизиращ ензим.

Ако ваксиниран човек обаче опита алкохол, незабавно ще започне да му се гади силно, ще получи сърцебиене, ще почувства общо неразположение. Действието на ваксината не може да бъде прекратено, твърдят учените.

"Хората, които стават алкохолици, имат социален проблем, проблем на личността, защото са стеснителни, или нещо друго, затова те се депресират. Нещата не са прости", казва д-р Хуан
Асеньо от екипа.

Ваксината има потенциал да помогне на милиони хора по света, твърди той и допълва, че следващия месец започва изпитанието и над мишки, с което пък ще бъде определена точната дозировка за къркачите.