"Не съм магьосница, не съм поръчвала сняг"

Политика

27-01-2013, 13:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Лиляна Павлова отвръща на "червени" удари

Най-вероятно г-н Петков има халюцинации. По друг начин просто аз не мога да си обясня коментарите и заключенията, които прави.

Това каза пред "Фокус" министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по повод обвиненията на "червения" депутат Румен Петков в саботаж на референдума в Централна Северна България с непочистени пътища.
От информацията, която имам, доклад, снимки, информация от GPS-те на машините, в цяла Плевенска област всичките пътища са обработени и почистени. Основните пътища, които той визира, са буквално на асфалт. Там няма и капчица сняг. Така че той или има халюцинации, или това са предизборни манипулации, заяви Павлова.
По думите ѝ всички пътища в област Плевен са почистени, в ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура” до последния момент информацията, която има, е че няма нито един сигнал за бедстващи хора, за проблеми по пътищата или непочистени пътища. Единственият сигнал, който е получен, е за третокласен път при Българене, който е в ремонт и не е основен път. Това е единственият, но за него е обявено, че е в ремонт и е нормално да не е в добро състояние. Всички други пътища са на асфалт, каза Павлова.
"За това е много тъжно за г-н Петков, че той се опитва да оправдае липсата на гласоподаватели и активност на националния референдум с непочистени пътища. Той, се опитва да си намери оправдание за тази ситуация, но е много грозно да се политизира една такава тема" – каза министърката.
Само по направлението София – Плевен и Плевене – Белене – Никопол – Българене работят 36 машини. Следим ги с GPS, имаме снимки. Това е още един аргумент в посока на това, че той си търси оправдания, още малко ще каже и, че правим магии, за да вали сняг. Не съм станала магьосница, сняг не съм поръчвала, каза Лиляна Павлова.